Het doel van de Black Jaguar Foundation   Missie and Inspiratie
     
De Black Jaguar Foundation (BJF) bestaat uit een team van betrokken en succesvolle professionals, leveranciers en ambassadeurs, die hun tijd en talent belangeloos beschikbaar stellen om bij te dragen aan het herstel van de balans tussen mens en natuur.

Het doel van de BJF is bescherming en herstel van het natuurlijke leefgebied van de bedreigde en symbolische jaguar. We beschermen hiermee ook onze eigen toekomst en die van volgende generaties.

Hoofdproject:
De BJF en haar partners werken in het hart van Brazilië aan de realisatie van de ‘Araguaia Nature Corridor’. Dit is de langste ‘biodiversity-corridor’ te wereld met een lengte van 2.600 kilometer en een breedte tot 40 kilometer.

De corridor zal duizenden diersoorten beschermen en kan het grootste herbebossingssproject van Zuid-Amerika worden, want miljoenen inheemse bomen worden herplant.

De BJF is toegewijd afgevaardigde van de internationale ‘Alliance of Araguaia-Corridor-Partners’, onder leiding van de Jaguar Conservation Fund (JCF) in Brazilië.


De BJF kiest voor de zwarte jaguar als icoon, want zijn lot (nog maar 600 in leven) staat symbool voor de onzekere toekomst van het Amazone regenwoud en de Cerrado savanne in Brazilië.

 
 
Geďnspireerd door documentaire ‘HOME’
De prachtige, inspirerende en confronterende documentaire HOME van Yann Arthus-Bertrand heeft als boodschap: ‘We all have the power to change’. Dit heeft de BJF aangezet tot waar we nu staan: bijdragen aan het herstel van de balans tussen mens en natuur.

We all have the power to change

De BJF benadert de wereld vanuit positiviteit! Het is een rijdende trein waarop sponsors en bedrijven kunnen springen ten gunste van huidige en toekomstige generaties …en zichzelf. We willen een optimistisch en positief geluid laten horen! En hoop geven in tijden waarin het er soms op lijkt dat we onze aarde blijvend letsel toebrengen.

Zonder te klagen en praktijken van onverantwoorde bedrijven en illegale houtkappers aan de kaak te stellen, zijn wij er sterk van overtuigd dat we een positieve en constructieve bijdrage kunnen en zullen leveren!

Iedere dag is er veel negatief en ontmoedigend nieuws over het kappen van het regenwoud. We willen niet slechts toekijken en zien hoe de ontbossing op alarmerende wijze doorgaat of aanzien hoe weer een diersoort uitsterft. We gaan voor directe actie! We herstellen het leefgebied van de jaguar en herplanten inheemse bomen in het hart van Brazilië. Binnen een gestructureerd en goed opgezet plan, in nauwe samenwerking met de top van deelnemende natuurbeschermers: om de balans te herstellen tussen mens en natuur.