BJF Corridor Documentaire projecten

BJF Corridor Internationale Documentaire
Doel : Wereldwijd bewustzijn bereiken voor het corridorproject.
 
Hoe?
Door de corridor wereldwijd te presenteren met een impactvolle en ontzagwekkende, internationale documentaire. Om de film nog aantrekkelijker te maken en om media-aandacht te bereiken, zullen ook beelden van de mytische zwarte jaguar getoond worden.Waarom?
Om wereldwijd bewustzijn, media-aandacht  en actiebereidheid te bereiken.

Er zijn 2 productiefasen in de internationale documentaire:

  • filmen corridorgebied
  • filmen zwarte jaguar

BJF heeft een speciaal team samengesteld om deze onderdelen van de documentaire succesvol te laten zijn. In samenwerking met het JCF is een unieke locatie bepaald met een relatief hoog aantal zwarte jaguars. Ook geduld en een high-tech uitrusting horen bij de strategie om te slagen.

Het filmen van beide fasen start tegelijkertijd en zal een eindresultaat hebben, met of zonder de beelden.    Foto gemaakt door sensor-camera in het Araguaia-Corridor-gebied.

 

BJF Corridor Lokale Documentaire / korte films
Doel : Bewustzijn en betrokkenheid bereiken op lokaal niveau.

Hoe?
Door het maken van informatieve, korte films om Brazilianen in het algemeen en landeigenaren en bewoners in het corridorgebied in het bijzonder te informeren en te betrekken. De films tonen hoe lokale gemeenschappen en bedrijven in harmonie met de natuur kunnen leven en zo ambassadeurs worden voor het corridorproject.

De films zijn educatief: ze laten zien hoe bewoners van de corridor duurzaam langs de rivier kunnen leven, in harmonie met de natuur die ze ook voor hun eigen toekomst nodig hebben. Deze ĎStar-Ambassadeursí komen met hun verhaal aan bod in de films om nog meer Star-Ambassadeurs aan te trekken. Tegelijkertijd zijn de films aantrekkelijk om naar te kijken met beelden van aansprekende dieren in de corridor die van belang zijn voor hun eigen levens-onderhoud.
 
Achtergrond
De basiswerkzaamheden voor het corridorproject zijn afgerond. De partners van de Corridor Alliance zijn geformeerd. Nu is het tijd om  mensen, bedrijven en gemeenschappen die een connectie hebben met het corridorgebied te informeren en te betrekken. Zij vormen immers een integraal onderdeel van de oplossing en het succes van dit ambitieuze project tot natuurbehoud.

Tot nu toe (midden 2012) zijn 99% van de bewoners in het potentiŽle corridorgebied nog niet op de hoogte van de plannen van de Alliantie. Buiten BraziliŽ is dit buitengewoon ambitieuze project tot natuurbehoud nog helemaal niet bekend.

Daarom wordt in 2012 en 2013 een stevige PR-campagne opgezet. Een belangrijk onderdeel van deze campagne zijn documentaires en korte films op internet.