BJF Ambassadeurs

Wijlen Prof. emer.Dr.Dr.h.c.
Marian C. Horzinek

Achtergrond
 
Waarom ben ik ambassadeur van de BJF
Wijlen Professor Marian C. Horzinek (75) studeerde dier- geneeskunde in Duitsland en startte zijn weten- schappelijke carriŤre in virologie bij het Laboratorium voor Volksgezondheid in Hannover. Hij publiceerde ruim 300 wetenschappelijke artikelen en meer dan 30 boeken en monografieŽn over coronavirussen en virusinfecties bij grote katachtigen. Sinds zijn pensionering in 2001 richtte hij diverse internationale wetenschappelijke commissies en adviesraden op, zoals de Advisory Board on Cat Diseases. Gedurende zijn carriŤre ontving hij prijzen en onderscheidingen van onderzoeks-organisaties in Duitsland, BelgiŽ, AustraliŽ, Lees verder

 
  Ik heb het grootste deel van mijn wetenschappelijk leven over virusziekten van katten gewerkt - gedomesticeerde en wilde - en dit is zeker een van de redenen waarom mij de Black Jaguar Foundation aantrekt. Maar: het is niet alleen het dier, dit elegante en schuwe wezen, het is a fortiori zijn ecosysteem dat onze attentie en zorg nodig heeft. Ik ben bereid om campagne te voeren om draagvlak te creŽren en sponsorpartners te interesseren voor het behoud van deze diersoort en zijn habitat.

Klik verder voor zijn persoonlijke videoboodschap.

 
Prinses Basma bint Ali Achtergrond   Waarom ben ik ambassadeur van de BJF


 
HKH Prinses Basma bint Ali van JordaniŽ is een voorstander van het behoud van biodiversiteit en heeft een sterke binding met het milieu. Naast een lange indrukwekkende lijst van onderscheidingen voor haar werk op het gebied van natuurconservatie werd ze door Time magazine ook vereerd als 'Hero of the planet', de eerste Arabische vrouw die deze titel kreeg. In 2002 verkreeg zij het laureaat van de Global 500 Roll of Honor voor haar verdiensten voor het milieu (UNEP). Enige jaren geleden richtte zij de Royal Botanic Garden op voor het behoud van inheemse planten en ecosystemen en om het biodiversiteitsonderzoek te stimuleren.
 
 
Het is mij een grote eer om het ambassadeurschap van de BJF te aanvaarden en ik zal het bevorderen van de het nobele doel van de BJF Stichting naar beste vermogen verrichten. De Araguaia Corridor zal toekomstige generaties een kans geven om uit eerste hand de wonderlijke wezens van onze aarde te zien. Ongeacht of deze wezens aan de top van de voedselketen staan of dat ze  onzichtbaar klein zijn voor het blote oog. Ik geloof echt dat met de inzet van iedereen binnen de BJF, waarin ook iedereen gelijk is, we de corridor kunnen laten ontstaan, als een  geschenk voor toekomstige generaties.
Koen Vanmechelen Achtergrond   Waarom ben ik ambassadeur van de BJF
Welkom in de wereld van Koen Vanmechelen. Als multi- en trans disciplinair kunstenaar is Koen Vanmechelen uitgegroeid tot ťťn van de meest prominente hedendaagse kunstenaars van deze tijd. Zijn baanbrekende werk is vrijwel op elk continent tentoongesteld. Een paar voorbeelden zijn de exposities in The National Gallery in Londen, het Museum of Arts & Design in New York en het Pushkin Museum in Moskou. Ondanks zijn drukke bestaan doneert Koen trots zijn tijd en talent om bewustzijn en support te creŽren voor de Black Jaguar Foundation. Lees verder
  Ik ben Ambassadeur van de BJF geworden omdat de BJF uitvoert wat werkelijk nodig is: helpen om twee van de meest vitale ecosystemen van de aarde te herstellen. Ik denk dat het tijd is dat we ons bewust zijn van het feit dat wij onderdeel zijn van de natuur en er niet boven staan. Integratie van het doel van de BJF in mijn geŽxposeerde werk kan een mondiaal verschil maken  voor de Stichting. Als mens geloof ik dat het mijn plicht is om Ambassadeur van de Black Jaguar Foundation te worden.
 
Kees Rijnhout Achtergrond   Waarom ben ik ambassadeur van de BJF
Kees Rijnhout (1963) is al zijn hele leven als ondernemer actief. Als telg uit de 4de generatie van een familiebedrijf onderschrijft hij de noodzaak voor een betere en gezondere wereld in de toekomst. De grondslag voor zijn carriŤre ligt bij winstgevende bedrijfsmodellen. Sleutelwoorden als duurzaamheid en transparantie spelen een dominante rol in zijn leven. Kees is o.a. 'Chain manager' bij de Taskforce Market Development for Organic Farming ter in Nederland. Na zijn successen in diverse bedrijven doneert hij nu een deel van zijn tijd aan de BJF teneinde hiervoor zoveel mogelijk aandacht te krijgen en fondsen te werven. Lees verder
 
 
De verbinding zit hem in onze wederzijdse gemeen-schappelijke naam, Jaguar, the fresh company en Black Jaguar Foundation. De noodzaak voor sterke en gezonde 'longen van de wereld' is zeer belangrijk voor de mensheid nu ťn in de toekomst. Ik heb het doel van de BJF, de zorg voor een groene corridor langs de Araguaia rivier, tot mijn eigen doel gemaakt. De stichting kan dus op mij rekenen teneinde een veel betere wereld voor ons en onze kinderen te vervaardigen.

Klik verder voor zijn persoonlijke videoboodschap.


 
Prof. Dr. Jan van Hooff Achtergrond   Waarom ben ik ambassadeur van de BJF
Professor Jan A.R.A.M.van Hooff studeerde biologie en specialiseerde zich in ethologie, de studie naar het gedrag van dieren, onder leiding van Nobelprijswinnaar Nico Tinbergen in Oxford. Van 1980 tot aan zijn pensionering in 2001 was hij hoogleraar in de Ethologie en Socio-ecologie aan de universiteit van Utrecht. Hij was president van de Koninklijke Nederlandse Dierkundige Vereniging, founding president van de Nederlandse vereniging voor Gedragsbiologie, founding member en president van de Jane Goodall Institute Nederland etc. Van Hooff is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en Officier in de orde van Oranje- Nassau. Lees verder
 
  Ik groeide op in een dierentuin: Burgers' Zoo in Arnhem. Ik heb mijn hele leven dus al een fascinatie voor de fascinerende wezens die onze planeet met ons delen. Hoe kon ik als kind vermoeden dat het voortbestaan van veel van deze wezens nauwelijks 75 jaar later in gevaar zou zijn door de enorme toename van ťťn dominante soort, de mens. Daarom sympathiseer ik sterk met het doel van de BJF, om deze zeldzame zwarte schoonheid als icoon aan te wijzen om publieke belangstelling te genereren om het natuurlijk erfgoed van het Zuid-Amerikaanse continent te behouden.

Klik verder voor zijn persoonlijke videoboodschap.
Dr. Leandro Silveira      
Dr. Leandro Silveira is wereldwijd een autoriteit op het gebied van jaguaronderzoek. Hij studeerde 20 jaar jaguar ecologie en jaguarbehoud. Hij heeft een PhD in Animal Biology van de Universiteit van BrasŪlia, BraziliŽ. In 2002 richtte hij de Braziliaanse NGO Jaguar Conservation Fund (JCF) op, de enige organisatie die zich exclusief bezighoudt met jaguaronderzoek en natuurbehoud.  Middels het JCF initieerde hij het 'Araguaia River' biodiversiteit corridor-project, om het belangrijkste watergebied in centraal BraziliŽ te beschermen als een cruciaal middel voor het behoud van biodiversiteit. Hij is sinds 2002 lid van de IUCN Cat Specialist Group. Lees verder   Het is een groot plezier om ambassadeur te zijn van de BJF. Met de wereldvraag naar voedsel, verdwijnen grote delen van de natuurlijke leefomgeving van BraziliŽ in een oogwenk. Wat een geweldig initiatief van de BJF om wereldwijd bewustzijn en fondsen te creŽren om het uitdagende 'Araguaia River' biodi- versiteit corridor-project tot een succes te maken! Onze organisatie van hoofdzakelijk wetenschappers richt zich vooral op veldwerk en met de marketing-ondersteuning en producties van de BJF hebben we een fantastisch team.
       
Nalden Achtergrond   Waarom ben ik ambassadeur van de BJF

 
Nalden wordt regelmatig gevraagd vanwege zijn vernieuwende gezichtspunten en vasthoudende, maar prettige manier van adviseren over onderwerpen als muziek en gadgets, authenticiteit en creŽren van mond-tot-mond reclame. Als 'social entrepreneur' richt hij zich op nieuwe manieren om mensen te bereiken, doch niet te storen. Hij slaagde hier al in met zijn 'Wallpaper Advertising' bedrijfs- model op nalden.net en als medeoprichter van wetransfer.com. Met zijn kennis van technologie en nieuwe media, is hij altijd aan het werk voor een betere wereld, door te delen en te ondersteunen. Lees verder   Het is fantastisch om een ondersteunende rol te spelen in zo'n geweldig project! Niet alleen omdat ik al gefascineerd was door de zwarte jaguar sinds ik als kind keek naar 'Jungle Book', maar vooral om een groot deel van het Amazone regenwoud te beschermen, ook bekend als de meest vitale zuurstofproducent en waterfilter voor ons mensen. This is for my future kids, kids!